Medisch

   Afslanken

Afslanken onder medische begeleiding

In de loop der jaren hebben we heel wat hypes gezien rond vermageren. Er bestaan tal van diëten en methoden die je beloven om die overtollige kilo's kwijt te raken. Maar omdat we allemaal verschillend zijn bestaat er geen ideaal dieet. Overgewicht en obesitas zijn aandoeningen die, net zoals andere ziekten, een op maat gemaakte oplossing vergen. 


Ons medisch afslankprogramma wordt op u persoonlijk afgestemd. We maken gebruik van niet-chirurgische methodes om gezond te vermageren. Eerst wordt een uitgebreid nazicht gedaan om eventuele oorzaken van het overgewicht of obesitas na te gaan. Als we dit eenmaal in kaart hebben gebracht kan er een specifieke aanpak opgestart worden die voldoet aan uw noden.

Risico's van obesitas

Obesitas heeft behalve de esthetische implicaties ook een aantal belangrijke gezondheidseffecten.


Obesitas verhoogt het risico op hart-en vaatziekten, suikerziekte, slaapapnoe, bepaalde kankers, gewrichtsklachten, hoge bloeddruk, depressie, angst, etc. Bovendien verlaagt obesitas de algemene levenskwaliteit. 


De obesitas epidemie neemt alsmaar toe, en hiermee ook de gezondheidsproblemen  die ermee gepaard gaan.

Oorzaken van gewichtstoename

Gewichtstoename kan verschillende oorzaken hebben. Het kan gaan om een hormonaal probleem zoals problemen met de schildklier, bijnieren of menopauze. Maar het kan ook gaan om een traag metabolisme, insulineresistentie, medicatiegebruik, stoppen met roken, verkeerde eetgewoonten of genetische problemen.


Vooraleer we kunnen beginnen aan een plan van aanpak moeten we eerst de onderliggende oorzaak vaststellen. Zodoende kunnen we een gepersonaliseerd schema opstellen. 

Wat kun je verwachten

Maatwerk


Jouw afslankprogramma wordt op maat gemaakt. We gaan uit van jouw specifieke situatie om een afslankprogramma op te stellen dat het best bij je past. We maken hiervoor gebruik van bloedresultaten, je medische achtergrond, bio-impedantie analyse en eventueel bijkomende testen.

Begeleiding


Je wordt begeleid en ondersteund door een professioneel medisch team. We helpen je samen om je doelen te bereiken. We geloven erg in de begeleiding, zeker in het beginstadium. Afslanken gaat niet vanzelf, maar wij ondersteunen jou tijdens heel het traject.

Afspraak

0485/895.433